Vergelijk gratis camerabeveiliging offertes!

Gratis & vrijblijvend

Camerabeveiliging

Goede camerabeveiliging is noodzakelijk voor je eigen veiligheid. Het is dan ook niet voor niets dat de beveiligingscamera de laatste jaren steeds populairder is geworden. Er vinden veel inbraken en vormen van vandalisme plaats, waardoor camera’s steeds vaker hun nut bewijzen als beveiliging. Dankzij moderne technologie worden beelden van een beveiligingscamera steeds scherper. Hierdoor is het eenvoudiger om snel een dader op te pakken. Het is dus een goed idee om ter beveiliging, camera’s bij je woning te plaatsen die registeren wat er buiten allemaal gebeurt.

Er zijn verschillende soorten beveiligingscamera’s. Maar uit welke camera’s kies je? En wat zijn de kosten voor het installeren van camerabeveiliging? Zijn er nog dingen waar je rekening mee moet houden bij de beveiliging, zoals bepaalde wetgeving? Lees snel verder. Ben je benieuwd naar de kosten van camerabeveiliging en wil je meer informatie over een beveiligingscamera? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier en vind een specialist bij jou in de buurt die voor jou camera’s installeert!

Waarom is camerabeveiliging handig voor thuis?

Voor veel mensen is camerabeveiliging iets dat bij bedrijven en supermarkten hangt. Waarom zou je thuis een camera willen ophangen? Ten eerste omdat het je meer veiligheid geeft en ten tweede omdat het inbrekers afschrikt. Een camerabeveiliging registreert namelijk alles wat er rondom je huis gaande is. Bovendien zie je dus wie er bij je langs zijn geweest. Is er toch een poging gedaan tot inbraak? Dan heb je beeldmateriaal waar de dader op staat. Uit onderzoek blijkt dat camerabeelden vaak het enige is waar de politie hun onderzoek mee voortzet. Zo help je niet alleen jezelf, maar dus ook buren en de politie. De belangrijkste voordelen voor camerabeveiliging op een rijtje:

  • Creëert veiligheid
  • Registreert alles wat er gebeurt
  • Je ziet wie er langs zijn geweest
  • Door camerabeelden worden veel onderzoeken voortgezet

Camerabeveiliging laten installeren in huis?

Benieuwd naar de prijzen? Vergelijk gratis offertes & bespaar.
Start nu je gratis offerteaanvraag!

Wat is het verschil tussen analoge en draadloze camerabewaking?

Als het op camerabeveiliging aankomt, is er onderscheid te maken tussen analoog of draadloos. Analoog werd vroeger veel gebruikt bij beveiliging. Echter is vandaag de dag een draadloos systeem populairder. Wat zijn precies de verschillen tussen analoog en draadloos?

Analoog

Bij een analoog systeem wordt gebruik gemaakt van een samengestelde technologie om het videosignaal over coaxkabels met BNC connectoren te verzenden. Je gebruikt een analoog wanneer de noodzaak ontbreekt om zeer gedetailleerde beelden te ontvangen. Voordeel hiervan is dat het eenvoudig aan te sluiten is. Ook is het voordelig in aanschaf en is het niet afhankelijk van een internetverbinding. Nadeel is dus wel dat de beelden niet erg scherp zijn.

Draadloos

Een draadloos systeem wordt op een digitaal netwerk aangesloten, waarbij de IP adressen verdeeld worden over de apparaten. Vaak is een draadloos apparaat niet volledig draadloos. Er wordt wel draadloos videobeeld geregistreerd, maar de camera zelf heeft natuurlijk een stroomkabel nodig. Voordeel van een draadloos apparaat is dat, mits de wifi verbinding goed is, je ontzettend scherpe beelden krijgt. Bovendien hoef je geen kabels op de muren te bevestigen en is de installatie snel gebeurd. De beelden worden gestreamd naar een monitor of recorder. Een draadloze camera filmt alleen bij beweging, zo gaat het systeem langer mee. Het nadeel is uiteraard dat er niet gefilmd wordt als de wifi het niet doet.

Welke beveiligingscamera’s zijn er?

Wanneer je overweegt om camerabeveiliging te laten plaatsen bij je huis, is het belangrijk om te weten welke soorten er allemaal zijn en hoe ze werken. Je kiest bijvoorbeeld voor een dummy, een draadloze of een dome camera. Maar het is ook mogelijk om een analoog, een IP-camera of een bestuurbare variant aan te schaffen. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos. Hieronder lees je hoe de soorten camera’s werken.

camerabeveiliging dummy camera

Dummy camera

Een dummy camera is geen echte camera, maar namaak. Het lijkt echter zo op een beveiligingscamera dat het vooral een preventieve werking heeft op inbrekers. Zorg er wel voor dat de dummy op een logische plek hangt en dat die opvalt, anders is de preventieve werking er niet. Dummy camera’s zijn een stuk goedkoper dan echte camerabeveiliging.

Draadloze camera

Draadloze camera’s werken op batterijen. Hierdoor is het niet nodig om draden te trekken, wat het ook gemakkelijker maakt om het aantal uit te breiden. Het handige is, dat als de stroom uitvalt, de beveiligingscamera het blijft doen. Echter dienen op den duur de batterijen vervangen te worden.

camerabeveiliging dome camera

Dome camera

De dome camera heeft een doorzichtige glazen koepel, waar het beveiligingssysteem en de technologie zich achter bevindt. De beveiligingscamera zit in een bol, hierdoor is het niet te zien welke hoek er gefilmd wordt. Tijdens het filmen is het niet mogelijk de camera te draaien, richt de bol dus op het stuk dat je graag gefilmd wilt hebben. Je gebruikt een dome camera zowel binnen als buiten.

Analoge camera

Analoge camera’s worden veel gebruikt in combinatie met alarmsystemen. De beveiligingscamera’s doen wat ze moeten doen. De aanschaf van een analoge camera is zeer goedkoop. Alleen de beeldkwaliteit loopt achter op een draadloze of IP-camera.

camerabeveiliging IP camera

IP-camera

Een IP-camera is een netwerkcamera die gebruikmaakt van het Internet Protocol. De bewakingsbeelden streamen via de wifi, zodat je altijd op de hoogte bent wie er in of om je huis zijn. Dankzij de HD-kwaliteit, worden eventuele indringers goed herkend. Bovendien kan een IP-camera niet alleen beeld, maar ook geluid opnemen. Je kijkt en luistert de beelden gemakkelijk terug via een pc, of met een tablet of smartphone.

Handige toepassing van een IP-camera

Bestuurbare camera

Een bestuurbare beveiligingscamera is een klasse apart. Je bestuurt de camera namelijk alle kanten op. Het apparaat is dus 360 graden draaibaar en geeft vloeiende HD-beelden die je eenvoudig bekijkt op je telefoon of tablet. Ook is de beveiligingscamera gemakkelijk te installeren en heeft die een optie voor geluidsopname.

Kosten camerabeveiliging?

De kosten voor camerabeveiliging lopen nogal uiteen. Een aantal factoren beïnvloeden de prijs, waarin de belangrijkste factor het type beveiligingscamera is. In onderstaande tabel vind je de gemiddelde prijs van verschillende type camera’s.

Prijstabel: Wat zijn de kosten van camerabeveiliging?

Type camera Gemiddelde prijs *
Dummy camera €10,- tot €40,-
Draadloze camera €150,- tot €400,-
Dome camera €150,- tot €400,-
Analoge camera €200,- tot €450,-
IP-camera €250,- tot €550,-
Bestuurbare camera €600,- tot €800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw, maar exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Prijzen van complete camerasystemen

Naast losse camera’s is het ook mogelijk om een compleet camerasysteem aan te schaffen. Dit wordt ook wel een set genoemd. Er zijn verschillende sets waar je uit kiest, bijvoorbeeld een analoge set of een IP-camera systeem. In de onderstaande tabel staan de gemiddelde kosten voor een complete set.

Prijstabel: Wat kost een compleet camerasystemen?

Camerasystemen Gemiddelde prijs *
Analoge set (1 camera) €300,- tot €450,-
Analoge set (2 camera’s) €350,- tot €500,-
Analoge set (4 camera’s) €600,- tot €900,-
IP camera systeem (1 camera) €500,- tot €1.100,-
IP camera systeem (2 camera’s) €600,- tot €1.600,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen (inclusief btw) voor een set met een recorder om de beelden op te nemen en te bekijken via internet of je smartphone. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Losse beveiligingscamera of camerasysteem?

Je wilt thuis camerabeveiliging ophangen. Maar kies je voor een losse beveiligingscamera of voor een compleet camerasysteem ter beveiliging? Een losse beveiligingscamera is genoeg voor het bewaken van één bepaalde ruimte of ingang in je huis, bijvoorbeeld de voordeur of de gang. Een camerasysteem, ook wel een set genoemd, is een compleet systeem waarbij alles meegeleverd wordt. Wanneer je meerdere ruimtes wilt bewaken thuis, is een set de juiste oplossing voor de beveiliging. In een set zitten namelijk meerdere camera’s, plus een recorder voor opname. Een camerasysteem werkt dus goed als je je hele woning wilt beveiligen. Het is ook handig om een beveiligingssticker op de deur te plakken, dan weet men dat er een beveiligingscamera aanwezig is.

Tips: waar op letten?

Een beveiligingscamera geeft je de mogelijkheid om veel situaties, ook buiten, in de gaten te houden. Ga je een beveiligingscamera aanschaffen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Bijvoorbeeld de veiligheid en privacy van de camera, maar ook bewijsmateriaal. Als er ingebroken is, wil je de opgenomen beelden delen met de politie. Los dit op door een sd-kaart of cloud aan te schaffen. Let ook op bepaalde waarschuwingsmeldingen die de camera afgeeft. Ben je op vakantie en wordt er ingebroken? Dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk weten. Het is aan te raden om ook op resolutie, beeldhoek en nachtvisie te letten. Bovendien spelen de aansluitmogelijkheden en de software die je op de pc installeert ook een belangrijke rol. De tips op een rijtje:

  • Veiligheid en privacy
  • Bewijsmateriaal
  • Waarschuwingsmeldingen
  • Resolutie, beeldhoek en nachtvisie
  • Aansluitmogelijkheden en software

Wet- en regelgeving

Op het moment dat je een beveiligingscamera plaatst, is de kans groot dat er bepaalde wetgeving voor is. In huis zijn er geen problemen en hang je ongestoord een camera op ter beveiliging. Wanneer je echter een beveiligingscamera buiten wilt bevestigen die gericht is op de openbare weg, krijg je te maken met wetgeving. Dit is namelijk alleen toegestaan als je je eigen bezit, zoals een geparkeerde auto, wilt beschermen. Bovendien ben je verplicht mensen te waarschuwen dat ze gefilmd worden. Tot slot heb je te maken met buren, die natuurlijk liever niet gefilmd worden omdat dat schending van hun privacy is. Maak dus van tevoren afspraken met de buren voordat je een beveiligingscamera buiten ophangt. Voor meer informatie over de privacywet, kijk je op de website van het AVG.

camerabeveiliging buiten

Camerabeveiliging van je winkel of bedrijfspand

Camerabeveiliging installeren is aan te raden voor zakelijk gebruik, bijvoorbeeld als je een bedrijfspand of winkel hebt. Een bedrijf of winkel hangt camera’s op voor de beveiliging van zowel personeel als klanten. Camerabewaking registreert namelijk alles wat er gebeurd. Kies je als bedrijf of winkel voor een camera met opname, dan is het mogelijk om heel eenvoudig opgenomen beelden terug te zien. Ben je ondernemer en wil je een beveiligingscamera ophangen? Dan mag dit alleen als het noodzakelijk is en er geen andere mogelijkheid is. Hang ook een beveiligingssticker op de ramen, zodat klanten weten dat er een camera hangt.

Camerabeveiliging voor particulieren

Als particulier zijnde is het ook mogelijk om thuis een beveiligingscamera op te hangen. Dit doe je dan voornamelijk voor de veiligheid van jezelf, maar ook van je buren. Als er inbrekers zijn, wordt dit namelijk vastgelegd op camera. Behalve dat je inbrekers op heterdaad kunt betrappen, zorgt de aanwezigheid er ook voor dat een beveiligingscamera afschrikt. Bovendien is een camerasysteem een mogelijkheid om je kinderen, als ze alleen thuis zijn, in de gaten te houden. Camerabeveiliging is dus handig als je zelf thuis bent, maar ook als je er niet bent. Er zijn verschillende opties voor het installeren van een camera, en er zijn ook varianten die goedkoop zijn. Welke je kiest, hangt af van je wensen en het budget.

Je pand beveiligen met camera’s?

Benieuwd naar de prijzen? Vergelijk gratis offertes & bespaar.
Start nu je gratis offerteaanvraag!

Waarom een beveiligingsspecialist inschakelen?

Is het tijd voor camerabeveiliging in je huis en wil je deze klus niet zelf doen? Schakel dan een beveiligingsspecialist in. De beveiligingsspecialist zorgt ervoor dat je woning voorzien wordt van beveiligingscamera’s en installeert alles voor je. Zo weet je zeker dat het goed gebeurt en heb je er zelf geen omkijken naar.

Meerdere offertes ontvangen en vergelijken

Wanneer je meer beveiliging in je huis wilt, is camerabeveiliging een goede oplossing. Camerabeveiliging zorgt er namelijk voor dat ongewenste indringers op beeld en ,afhankelijk van het type camera, zelfs met geluid vastgelegd worden. Camera’s schrikken bovendien inbrekers af. Wil je meer advies en informatie over de kosten van het laten installeren van camerabeveiliging?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vergelijk de offertes zonder verplichting met elkaar. Zo vind je een specialist bij jou in de buurt en bespaar je tot wel 40% op de kosten!