Vergelijk alarmsysteem offertes & bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Alarmsysteem

Je voelt je niet veilig thuis en wil graag een alarmsysteem laten plaatsen in je woning. Alarmsystemen zijn er in verschillende soorten: bedraad, draadloos en hybride. Bovendien is het mogelijk om een abonnement af te sluiten die meldingen direct doorstuurt naar de meldkamer. Een alarmsysteem is niet alleen geschikt voor thuis, maar ook als je een winkel of bedrijfspand hebt. Maar wat zijn precies de voordelen van de installatie van een alarmsysteem? Voor welk communicatiemiddel kies je? En wat zijn de kosten? Lees snel verder om het antwoord te vinden op je vragen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Wil je meer weten over de prijzen voor de installatie van een alarmsysteem? Of zoek je een alarmsysteemexpert? Vraag gratis en vrijblijvend verschillende offertes aan en vindt een alarmsysteemexpert bij jou in de buurt!

Voordelen van een alarmsysteem

Een alarmsysteem in je woning installeren beschikt over vele voordelen. Zo heeft het een preventieve werking: een inbreker zal niet snel inbreken als er een inbraaksysteem aanwezig is. Daarnaast heeft het een reactieve werking. Als de inbreker toch binnen weet te komen in je huis, zal het alarmsysteem dit detecteren en een alarmsignaal afgeven. Bovendien geeft een alarmsysteem een verhoogd gevoel van veiligheid thuis. Zeker als je ergens afgelegen woont of je voelt je ’s avonds niet veilig thuis dan is een inbraakalarm een optie. Tot slot zitten bij veel alarmsystemen ook een brandalarm en een koolmonoxide alarm. De voordelen van een alarmsysteem op een rijtje:

  • Preventieve werking
  • Reactieve werking
  • Gevoel van veiligheid thuis
  • Sommige alarmsystemen hebben een ingebouwd brand – en koolmonoxide alarm

Een alarmsysteem laten installeren?

Vraag gratis offertes aan bij verschillende beveiligingsspecialisten!
Start nu je gratis offerteaanvraag!

Welk type: bedraad, draadloos of hybride?

Wanneer je een alarmsysteem wilt laten plaatsen in je woning door een alarmsysteemexpert, zijn er verschillende mogelijkheden die je hebt. Je kiest uit een bekabeld, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bedraad alarmsysteem worden de onderdelen met elkaar verbonden door kabels. Dit alarmsysteem zorgt voor betrouwbaarheid en een grote reikwijdte. Het kan echter wel zijn dat er wat breekwerk aan te pas komt bij de installatie. Met een draadloos alarmsysteem vermijd je grote breekwerken en heb je geen kabels nodig. De plaatsing is eenvoudiger, goedkoper en het systeem is gemakkelijk uit te breiden. De werking van een draadloos systeem kan echter wel gehinderd worden door andere apparaten die zich thuis bevinden. Een hybride systeem is een combinatie van bedraad en draadloos. Je sluit het alarmsysteem aan met bedrading, om deze vervolgens uit te breiden in je woning met draadloze componenten. Een draadloze component kan bijvoorbeeld met camera zijn.

alarmsysteem installatie

Prijzen van een alarmsysteem

De kosten van de installatie van een alarmsysteem in je woning hangen af van het type alarmsysteem. In onderstaande tabel vind je meer informatie over de gemiddelde prijzen voor een bedraad, draadloos en hybride alarmsysteem.

Wat kost een alarmsysteem?

Type alarmsysteem Gemiddelde prijzen *
Bedraad basissysteem €150,- tot €250,-
Draadloos basissysteem €150,- tot €350,-
Bedraad uitgebreid systeem €350,- tot €600,-
Draadloos basissysteem €400,- tot €800,-
Hybride (combinatie bedraad en draadloos) Vanaf €300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, maar exclusief installatiekosten. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Met of zonder abonnement op een meldkamer?

Je weet zeker dat je inbraakbeveiliging in je woning wilt, maar neem je dan een alarmsysteem met of zonder abonnement op een meldkamer? Een alarminstallatie met meldkamer heeft een aantal voordelen. Zo kan er direct hulp geboden worden als je in een noodsituatie verkeerd. Er zitten dag en nacht mensen te werken, dus als er iets gebeurt weet je dat er iemand is om je te helpen. Bovendien krijgen zij een signaal als je niet thuis bent, waarna je direct gebeld wordt. De inschakelingen van hulpdiensten gaat dus sneller en je hebt persoonlijk contact in noodsituaties. Het is ook mogelijk om een onderhoudscontract bij het abonnement te nemen. Deze zorgen ervoor dat het systeem op tijd gecontroleerd wordt en je er geen omkijken naar hebt. Een alarmsysteem zonder meldkamer heeft al deze bovenstaande punten niet. Uiteraard krijg je zelf een melding, maar je moet ook zelf hulpdiensten inschakelen.

Servicekosten bij een alarmsysteem

Naast alleen een alarmsysteem is het mogelijk om een aantal extra’s toe te voegen. In de tabel hieronder vind je een overzicht van de verschillende extra servicemogelijkheden die een alarmsysteemexpert voor je uitvoert.

Wat zijn de bijkomende servicekosten?

Type alarmsysteem Gemiddelde prijzen *
Aansluiting om een meldkamer €15,- tot €30,- per maand
Monitor service Vanaf €10,- per maand
Onderhoudscontract Vanaf €10,- per maand

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag de exacte abonnementsprijzen altijd na bij uw alarmsysteemexpert.

Hoe werkt een meldkamer?

Op het moment dat er een inbreker in je woning, winkel of bedrijfspand is, gaat er een melding naar de meldkamer. Zodra er een melding binnenkomt, bekijkt de medewerker wat er gaande is en wie er ingeschakeld moet worden. Indien nodig, neemt de medewerker telefonisch contact op met de contactpersoon van het alarmsysteem. Ook schakelen zij tegelijkertijd de hulpdienst in, bijvoorbeeld als er sprake is van een overval, inbraak of brand. Meldkamers die meldingen ontvangen van alarmsystemen worden ook wel particuliere alarmcentrales genoemd. Dit is om verwarring te voorkomen, omdat de politie en brandweer een eigen meldkamer hebben die bereikbaar is via het noodnummer 112.

Communicatie via PSTN, LAN of GSM?

Bij de aanschaf van een alarmsysteem voor thuis, is het handig om na te denken over de communicatiekiezer. Deze verstuurt meldingen naar een meldkamer of naar een nummer die je zelf instelt. Er zijn verschillende communicatiemogelijkheden te onderscheiden: PSTN, LAN en GSM. PSTN zendt alarm spraak-rapportages naar de vaste telefoon. Je bepaalt zelf naar wie deze rapportages gestuurd worden, bijvoorbeeld naar jezelf of naar de meldkamer. Bij een LAN systeem gaat de communicatie via internet of de vaste telefoon. Een GSM communicatiekiezer verstuurt sms’jes naar de alarmcentrale en naar andere telefoonnummers die je hebt ingesteld. Bovendien kan deze methode gebruik maken van het internet en spraak-rapportages sturen.

alarmsysteem woning

Voor bedrijven

Bedrijven kiezen voor de installatie van een alarmsysteem om brandschade, vandalisme en inbrekers tegen te gaan. Het waarschuwt je als er in wordt gebroken in het bedrijfspand en geeft een melding aan de meldkamer zodat er direct hulpdiensten komen. Er zijn verschillende opties en pakketten die je als bedrijf zijnde kunt aanschaffen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om extra’s toe te voegen zoals een rookmelder, een camera, toegangscontrole of een overvalknop. Als je een eigen winkel hebt, kun je de alarmsystemen die gebruikt worden voor een bedrijfspand ook gebruiken voor de winkel. Een winkel kan ook nog kiezen voor een alarmsysteem in de vorm van een beveiligingsrolluik.

Voor particulieren

Je woning is de plek waar jij je te allen tijde veilig wilt voelen. Zo wil je zorgeloos in slaap kunnen vallen ’s avonds en op vakantie kunnen gaan zonder dat er ingebroken wordt. Uit onderzoek blijkt dat het aantal inbraken in Nederland het laatste jaar weer gestegen is. Daarbij komt ook dat in je woning steeds meer waardevolle spullen te vinden zijn, zoals grote televisies, laptops, tablets en smartphones. Hierdoor willen steeds meer mensen thuis een alarmsysteem of camerabeveiliging installeren, zodat ze beter beveiligd zijn. Bovendien heb je tegenwoordig al een inbraaksysteem vanaf €150,-. Het gevoel van veiligheid in huis, de waardevolle spullen die mensen hebben en de lage kosten van een dergelijk systeem zorgen ervoor dat steeds meer particulieren ook een alarmsysteem aanschaffen.

Tips: Waar op letten?

De aanschaf van een alarmsysteem voor je woning is niet altijd even eenvoudig. Het is dan ook belangrijk dat je op een aantal dingen let. Kijk goed naar de verschillende mogelijkheden voordat je een besluit neemt. Denk na of je alleen je woning of ook afzonderlijke kamers wilt beschermen. Bedenk welke soort je wilt: een met een schrikeffect, een stilalarm of een signaal dat naar de alarmcentrale wordt gestuurd. Let ook op de bediening van het systeem. Zorg dat deze niet te ingewikkeld is en je ‘m gemakkelijk thuis gebruikt. Tot slot is het handig om gebruikersreviews te lezen op verschillende websites. Zo lees je vanuit eerste hand hoe inbraakbeveiliging in de praktijk functioneert.

Alarmsysteem in je woning, winkel of bedrijf?

Schakel een alarmsysteemexpert in door gratis offertes aan te vragen!
Start nu je gratis offerteaanvraag!

Waarom een alarmsysteemexpert inschakelen?

Voor de installatie van een alarmsysteem in je woning is het aan te raden een alarmsysteemexpert in te schakelen. Beveiligingsexperts zijn vaak aangesloten bij het VEB, de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven. Huur je een alarmsysteemexpert in die hierbij is aangesloten? Dan brengt dat verschillende voordelen met zich mee. Zo krijg je niet alleen een beveiligingsadvies, maar beschikken de medewerkers over een VOG, houden zij zich aan de kwaliteitsregels en doen zij er alles aan om kwalitatief goed werk te verrichten. Bovendien voeren ze regelmatig een kwaliteitsinspectie uit en weet je zeker dat de installatie door een erkend beveiligingsexpert uitgevoerd wordt. Voor meer informatie over een erkend beveiligingsbedrijf, neem je een kijkje op de officiële website van het VEB.

Vergelijk meerdere offertes en bespaar

Een alarmsysteem is een goede manier om inbrekers te weren, je winkel, bedrijfspand of woning te beveiligen en om jezelf thuis een veiliger gevoel te geven. Ben je op zoek naar een alarmsysteemexpert die voor jou de installatie van een alarmsysteem uitvoert? Vraag dan nu via het offerteformulier een aantal offertes aan. Deze vergelijk je onderling op prijzen en aanbod, om uiteindelijk bij de juiste alarmsysteemexpert uit te komen bij jou in de buurt. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten!